Potrivit datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma ploii cu vînt puternic, au fost înregistrate mai multe consecințe.

În 3 localități – Borceag, Cucoara, Tătărești din raionul Cahul s-au înregistrat arbori doborîți. Chiar în orașul Cahul în urma rafalelor puternice au fost doborîți doi copaci care au afectat parțial 2 automobile. Nici o persoană nu a avut de suferit. Salvatorii împreună cu angajații Serviciului Salubritate au intervenit prompt, înlăturînd copacii de pe traseu și deblocînd astfel traficul rutier pe acel segment de drum.

Arbori doborîți mai sunt înregistrați și pe traseu în apropiere de orașul Comrat, dar și pe traseul Ceadîr-Lunga- Tomai. Și aici, echipele de salvatori intervin pentru ajutor.

Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a interveni și la școala primară „A.Donici” din Cahul, unde șuvoaiele de apă inundau curtea instituției. Salvatorii au întreprins măsuri de curățare a canalelor de evacuare a apei și au redirecționat șuvoaiele, astfel evitînd riscul inundării curții insituției.

În curțile a cîtorva gospodării din satele Manta și Colibași, același raion, s-a acumulat apă. Proprietarii ulterior au fost cei care au lichidat consecințele, fără să fie nevoie de ajutorul salvatorilor. În alte cîteva gospodării din orașul Ceadîr-Lunga, au fost distruse acoperișurile, fiind smulsă țigla metalică.

Tot în urma ploii cu vînt, potrivit datelor operative, oferite de către Red Union Fenosa din RM, către orele 12:00, au fost raportate deconectări parțiale în 95 localități din 12 raioane. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale monitorizează în continuare situația și îndeamnă cetățenii să solicite salvatorii la numărul de telefon 901 în cazul n care au nevoie de ajutor și să asculte de indicațiile autorităților.