Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a felicitate pe Antonio Tajani cu ocazia alegerii în funcția de președinte al Parlamentului European. Șeful legislativului a exprimat încrederea că Parlamentul European va  susține în continuare perspectiva unui viitor european al Republicii Moldova.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Uniunea Europeană este un partener strategic al Republicii Moldova, iar guvernarea va promova cu aceiași insistență reformele democratice.  ”Angajamentele Parlamentului de la Chișinău în față Uniunii Europene sunt ferme și neschimbate, iar guvernarea va depune în continuare eforturi pentru a asigura un progres vizibil pe calea reformelor, a declarant  Andrian Candu.

Antonio Tajani, fost comisar European pentru Industrie, a fost ales cu 351 de voturi în calitate de președinte al Parlamentului European. Tajani îi urmează în funcție social-democratului german Martin Schulz, care va reveni în politica internă a Germaniei.

Antonio Tajani a fost ales de patru ori ca membru al Parlamentului European și a deținut două mandate de comisar European pentru Transporturi și Industrie.