Poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins ier iseara în trei cluburi de noapte, cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” a IGP. Astfel, în urma verificărilor demarate poliţiştii au elucidat grave de încălcări a legislaţiei admise de administraţiile localurilor.

Poliţiştii au ridicat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari de provenienţă şi calitate dubioasă, întucât n-au prezentat actele necesare impuse de lege. Totodată, s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi şi păstrate în condiţii insalubre. De asemenea au fost depistate mijloace financiare fără a fi contabilizate, precum şi acte de ar demonstra desfăşurarea activităţii frauduloase. Probele depistate au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar factorii de decizie urmează a fi sancţionaţi cu amenzi în mărime de până la 15 000 lei.

Respectiv, urmează a fi sesizate instituţiile din domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor pentru luare de atitudine conform legii, iar poliţiştii vor prezenta toate probele şi circumstanţele documentate instanţei de judecată.