Șeful-adjunct al Sectorului poliţiei de frontieră Briceni a fost reținut de ofițerii CNA și procurori, în comun cu SPIA al MAI. Acesta este vizat într-un dosar pornit pe trafic de influneță.

În fapt, bărbatul ar fi pretins şi primit de la denunțător mijloace băneşti în sumă de 2 500 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor șefi din cadrul Departamentului Poliţiei de Frontieră, precum şi asupra procurorilor care instrumentează o cauză penală în cadrul căreia a fost reţinut automobilul unui cetăţean al Ucrainei. În virtutea funcției deținute, suspectul i-ar fi putut determina pe aceştia să elibereze automobilul reţinut.

Astfel, au fost efectuate percheziții la biroul, domiciliul și în automobilul șefului de la Briceni, iar urmare a acumulării materialului probator, el a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pe un termen de 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupție.