Un muzeu dedicat președintelui bolivian Evo Morales, primul șef de origine amerindiană al acestui stat latino-american, a fost inaugurat joi în Orinoca, orașul natal al liderului bolivian, situat la circa 400 km de capitala La Paz.

Morales a ordonat construirea acestui muzeu la scurt timp de la preluarea primului mandat, în 2006, scrie DPA și Agerpres.

“Acestui oraș care m-a crescut, acestui oraș care a avut grijă de mine, doresc să-i spun ‘mulțumesc, vom duce munca mai departe'”, a declarat la inaugurare Evo Morales, cu ochii în lacrimi.

muzeu_bolivia_1

“Muzeul este o moștenire a tuturor mișcărilor sociale care luptă pentru popor”, a mai spus Morales, la deschiderea Muzeului Revoluției și Culturii Democratice.

muzeu_bolivia_2

Muzeul, declarat de ministrul bolivian al culturii drept cel mai mare și mai modern din America Latină, vorbește despre istoria țării, cu accent pe realizările lui Morales. Este împărțit în trei aripi, fiecare purtând numele unui animal mitic bolivian. Printre exponate se află cadouri primite de președinte în timpul mandatelor, fotografii, înregistrări video, comori arheologice.

Morales a donat muzeului în jur de 13.000 de exponate, printre care se află tricouri purtate de fotbaliști celebri precum Lionel Messi, Ronaldinho și Francesco Totti. Pentru construirea muzeului au fost cheltuite 7 milioane de dolari.