În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2018, Partidul Democrat intenționează să facă alianță cu orice partid de dreapta care trece pragul electoral. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, în briefingul săptămânal după ședința PDM. De asemenea, Plahotniuc îndeamnă liderii opoziției pro-europene să nu facă declarații pripite și categorice, astfel repetând greșeala din campania prezidențială.
„Pentru a clarifica poziția PDM, atât cea de acum, cât și cea de după alegerile din 2018, vă anunț că am propus ca la Consiliul Național Politic care va avea loc în a doua parte a acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care stabilim clar că PDM va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care trece pragul electoral. PDM nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici în campania electorală, nici înainte. Cei de pe dreapta nu sunt adversarii noștri”, a declarat liderul Partidului Democrat.
Plahotniuc a adăugat că PDM va fi însă un adversar foarte activ al celor care își doresc să deturneze Moldova de pe calea ei pro-europeană.
„PDM va fi însă un adversar foarte categoric și eficient al celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare a țării, anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală de direcție a țării. Vă asigur că acești adversari vor simți cu adevărat energia noastră și capacitatea de luptă politică, în fiecare zi, până în alegeri, daca va fi necesar”, a adăugat Plahotniuc.
Acesta a îndemnat de asemenea liderii opoziției pro-europene să se abțină de la declarații categorice și pripite în privința unei potențiale alianțe cu PDM. Vlad Plahotniuc le-a adus aminte de greșeala făcută în campania prezidențială, când mesajele liderilor opoziției au îndepărtat electoratul PDM, fapt care a dus ulterior la victoria pro-rusului Igor Dodon.
„Observăm cu surprindere atitudinea periculoasă a unor partide de dreapta, care transmit un mesaj negativ și agresiv electoratului PDM.
Ei se dau în spectacol făcând anunțuri categorice că nu vor face alianță cu PDM, o abordare pe care o considerăm pripită și naivă. Nu este deloc bine ce fac. Au mai făcut-o în alegerile prezidențiale și au îndepărtat exact o parte din electoratul care ar fi asigurat câștigarea alegerilor de către candidatul de dreapta. Le cerem să nu facă a doua oară greșeala asta, pentru că de această dată costurile politice sunt mult mai mari pentru viitorul Republicii Moldova”, a subliniat președintele PDM.