În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu s-a declarat nemulțumită de rezultatele alegerilor prezidențiale câștigate de liderul PSRM Igor Dodon cu peste 52 la sută pe care le consideră fraudate.

Ea a anunțat că va insista pe demisia președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu și a Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, pentru gestionarea proastă a procesului electoral peste hotarele Republicii Moldova.

„Alegerile nu au fost nici libere, nici corecte. Oponenții au folosit metode murdare, folosind resursele administrative, mass-media și chiar instituțiile de forță. Autoritățile nelegitime și-au dat arama pe față. Au disprețuit zeci de mii de oameni. Cerem demisia Alinei Russu și a lui Andrei Galbur pentru că au încălcat dreptul celor din diasporă de a vota. Vom prezenta Curții Constituționale dovezile. Cetățenii sunt cei care au de pierdut în urma acestor alegeri”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a ținut să le mulțumească cetățenilor care și-au dat votul pentru ea la scrutinul de duminică, în special celor din diasporă, dar și celor care au votat pentru contracandidatul său.

”Trebuie să rămânem uniți să muncim împreună, pas cu pas, sa fim uniți și să nu renunțăm la casa noastră. ”, a declarat Maia Sandu.